Överstyrman i dödsolycka Misida i Rotterdam

Vi meddelar med stor sorg,  att överstyrman Erik Hansson på fartyget Misida har omkommit i en olycka i samband med lastning i Rotterdam fredagen den 9 augusti 2019.

 

Erik Hansson, kommer vi att minnas, som en professionell sjöman och god vän. Erik började sin karriär hos oss, som praktikant på Misida i januari 2013. Han gjorde direkt ett gott första intryck och fick jobb, som lättmatros på både Misana och Misida under somrarna 2013-2016, medan han studerade till sjökapten på Högskolan på Åland i Mariehamn. Erik slutförde sina studier i december 2016. I januari 2017 fick han jobb på Mistral. I juni 2017 befordrades han till första styrman på Miranda och han jobbade också på systerfartyget Mistral. Hösten 2018 flyttade Erik till Misida, initialt som första styrman och senare även som överstyrman. Han var en skicklig och mycket motiverad yrkesman. Även om han var ung, hade Erik gedigen erfarenhet av arbetet till sjöss.

 

Erik var en utmärkt arbetskollega, som alltid var vänlig, artig och hjälpsam och mycket omtyckt av sina arbetskamrater. Erik kommer att saknas djupt av sin kollegor ombord och i kontoret.

 

Vi vill uttrycka våra djupaste sympatier med hans familj.

 

Dan Mikkola

 

 

 

Södragatan 13, AX-22100 Mariehamn, Finland

Phone: +358 18 528 282 • E-mail: info@godbyshipping.fi